LANDBOUW , MEER DAN EEN VLAAMS EN EUROPEES VERHAAL

Op 20 oktober 2017
Rita Gantois in gesprek over landbouw

Op vrijdag 20 oktober kwam Rita Gantois in zaal het oud arsenaal in Sint-Eloois-Winkel haar betoog brengen voor de landbouwers.  
Landbouwers zitten al jaren in een veel te zwakke onderhandelingspositie  en moeten extra bescherming krijgen .
Zo n' 4 boeren op 10 denken dat ze in 2026 niet langer hun beroep zullen uitoefenen, N-VA kamerlid Rita Gantois legde uit de wetgeving te willen aanpassen om ervoor te zorgen dat die de landbouwers meer onderhandelingsruimte biedt tegenover de supermarktketens .
Voor veel landbouwers zijn hun inkomen te nemen of te laten , wie in bulk voedsel produceert heeft geen onderhandelingsmacht en moet bijgevolg de voorwaarden en de prijs aanvaarden die de retailsector oplegt.
De bestaande wetgeving schiet al jaren tekort in de landbouwsector , daarom wil ze de bestaande juridische mogelijkheden inzake consumentenbescherming uitbreiden naar de kleine handelaars , landbouwers en leveranciers.
Het is aan ons N-VA om nu meteen de handen uit de mouwen te steken en werk te maken van een eerlijke toekomst voor iedereen , want wie vandaag de landbouwer doodknijpt heeft morgen geen voedsel meer op zijn bord.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is